Welkom Welkom
Welkom op de nieuwe website van de Dorpskerk Zoeterwoude! De site is nog in ontwikkeling dus mocht er iets niet duidelijk zijn of u mist bepaalde informatie, laat het de redactie van de website even weten door ons een mail te sturen.

       
 
Gespreksgroep 'Zin in de ouderdom' Gespreksgroep 'Zin in de ouderdom'
Op woensdag 25 september, 30 oktober en 27 november van 10.30 tot 12.00 uur gaan we in Emmaus in gesprek over 'Zin in de ouderdom'.

'Je wilt wel oud worden, maar niet oud zijn', is een veelgehoorde uitspraak. Logisch ook, omdat ‘oud zijn’ niet altijd meevalt. Mensen om je heen vallen weg, er is druk om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven en om méé te blijven doen met activiteiten. Maar wat als dat niet meer zo goed wil? Hoe leer je omgaan met het accepteren van onmogelijkheden? De discussie over ouder worden gaat doorgaans over de financiële gevolgen van ouder worden, over de gezondheidszorg en lichamelijke veroudering, maar is dat wel de essentie van ouder worden? Wij willen in drie ontmoetingen met elkaar van gedachten wisselen over wat de ‘zin’ is van ouder worden.
Natuurlijk is zingeving niet voor iedereen gelijk. Daarom komen verschillende thema’s aan de orde die nu eigenlijk in ieders leven voorkomen: onze eindigheid, kwetsbaarheid, menselijke waardigheid, verbondenheid, weerbaarheid en ons welzijn.
De betekenis die we aan ons leven geven staat hierbij centraal.
Iedere oudere die zin heeft in een goed gesprek hierover, is van harte welkom! 
Wel graag aanmelden bij Ria Heemskerk, tel 088-2091182
Met hartelijke groet,
Margreet Onderwater, Gea Smit, Greetje Noordman, Ria Heemskerk
 
 
Kunstroute

Kunstroute
In het weekeinde van 14 en 15 september is het weer tijd voor een inmiddels bekend Zoeterwouds fenomeen: de stichting Kunst & Cultuur Zoeterwoude organiseert dan haar driejaarlijkse Kunstroute. Op 24 locaties in het dorp en aan de Rijndijk tonen tal van kunstenaars een grote diversiteit aan kunstvormen die uiteen lopen van schilderijen en aquarellen, tekeningen en foto’s, leer- en textiele werken tot beelden, glas en keramiek, theater en muziek. Evenals in de voorgaande jaren zijn er ook in de Dorpskerk weer een aantal fraaie werken te zien: beelden van Nel Meerpoel en schilderijen en aquarellen van Elisabeth Vuez, Thea Tuithof-Hoogervorst, Leo van Vliet en Aad Knops. De locaties zijn te bezoeken van 11.00 tot 16.30 uur. Houdt u er rekening mee dat de Dorpskerk en de Goede Herderkerk op zondag pas vanaf 12.00 uur open zijn voor het publiek.
 
 
Koffiedrinken na de dienst

Koffiedrinken na de dienst
Iedere zondag is er na de dienst gelegenheid om koffie te drinken in het koor van de kerk.
Om elkaar te ontmoeten of even na te praten over de dienst.
 
Voedselbankdag Voedselbankdag
Zaterdag 14 september organiseert de diaconie weer een Voedselbankdag  bij de Jumbo in de Dorpsstraat. In Leiden en omgeving zijn wekelijks een kleine 300 gezinnen afhankelijk van de voedselbank. We vragen mensen die de Jumbo supermarkt binnen gaan of ze een of meerdere artikelen die op een lijstje staan te kopen en doneren aan de voedselbank. Het gaat om houdbare producten, zoals koffie, thee, rijst, suiker, pasta, groentenconserven en  soep in blik. Toiletartikelen zoals tandpasta, shampoo, doucheschuim en wasmiddel. We zijn nog op zoek naar mensen die ons een uurtje willen helpen inzamelen. Meer uurtjes mag natuurlijk ook. U kunt zich aanmelden bij Cora van Diemen tel nr. 071- 5809334 of via de mail.
Meer informatie over de Voedselbank Leiden klik hier

       
 
Openstelling kerk zomermaanden

Openstelling kerk zomermaanden
Evenals voorgaande jaren zal de Dorpskerk op 8 zaterdagen (te beginnen op 22 juni) in de zomer zijn geopend van 11.00 tot 15.00 uur. Soms zullen onze organisten tijdens de opening het orgel bespelen. Er staat ook nog iets bijzonders op het programma deze zomer. Leest u vooral de plaatselijke media.

       
 
Sterrit Sterrit
Alvast voor in de agenda, zaterdag 31 augustus is er weer STERRIT. Om 8.30 uur verzamelen bij Ons Huis. Om 9.00 uur starten we ook vanaf Ons Huis. Fiets je ook mee?